Kongen og Parforcejagt

Kildeindfatningen blev fornyet i 1750, hvor den nuværende inskription blev sat op. I mellemtiden havde Boveskoven ændret sig. Allerede i 1669 havde den jagtglade Frederik III indrettet en indhegnet dyrehave, Stokkerup Dyrehave – der var opkaldt efter den lille nabolandsby. Den måtte dog lade livet, da Christian V i 1670 afløste sin fader på tronen. Han havde som kronprins opholdt sig ved Solkongen Ludvig XIV’s hof.
Her havde han lært at elske parforcejagt. Jægerne red dyrene så udmattede, at de kunne dræbe dem med hirschfængeren – et firbladet stikinstrument.
Det krævede plads. Derfor udvider kongen sin fars dyrehave til det firdobbelte med navnet Jægersborg Dyrehave. Stokkerup måtte flyttes, så den jagtglade majestæt kunne få plads til sin hobby.

I Nordsjælland var der mange forladte gårde efter svenskekrigene i 1658-60. Hertil blev Stokkerup-bønderne ”forflyttet”. Som kompensation fik de dog ”trende Aars Frihed for alle Skatter samt Landgilde og Hoveri”.

Gøglere ved Kirsten Piils kilde

Selv om Dyrehaven var kongens, havde gøglere og beværtere allerede i mange år ved kildetid slået deres telte op omkring Kirsten Piils Kilde. Det er Frederik V, der i 1746 officielt åbner haven og i 1756 giver helt fri adgang ”ligesom i forrige tider må det være alle skikkelige folk tilladt at indpassere og divertere sig i den kongelige Dyrehave”. Men hvis folk ville fornøje sig, måtte de også yde til sociale formål.
Allerede i 1754 opsættes ved kilden en såkaldt ”fattigblok”. En aflåst indsamlingsbøsse, hvor de af kildegæsterne indkastede penge gik til fordel for stiftelsen Gentofte-Lyngby Hospital. Teltholderne skulle også betale.

Stadeafgift til Gentofte-Lyngby Hospital

I middelalderen betalte handlende i byerne afgift for deres stadepladser. Så teltholderne har fra tidernes morgen ved kildetid betalt stadeafgift til Gentofte-Lyngby Hospital for deres plads i skoven. Den enkelte stadeholder skulle hvert år søge sit stade, og der var ingen garanti for, at han fik det igen året efter.

Restaurant Bakkens Grill & Bøfhus på Bakken er kendt for at være den absolut bedste restaurant på Dyrehavsbakken, hvor man kan opleve en autentisk dansk madoplevelse fra nogle kæmpe buffeter. Restauranten ligger ikke langt fra indgangen til Bakken og er placeret på Bakkens Hovedstrøg. Startende ved Bakkens hovedindgang passere man forbi Røde Port, Korsbæk, turen forsætter op forbi Bondestuen og Bakkens Perle hvorefter man kommer til Bakkens mest succesrige restaurant Bakkens Grill & Bøfhus og stedet man bør besøge og nyde de overdådige buffeter.

Fra restauranten kan man også nyde en smuk udsigt over Bakken og Dyrehaven. Det er det perfekte sted at tilbringe en romantisk middag på Bakken med sin partner eller at samle venner og familie for at nyde en dejlig aften.

Bakkens Grill & Bøfhus er også kendt som den bedste Buffet restaurant på Dyrehavsbakken, og der er mange forskellige retter at vælge imellem. Rent faktisk over 50 ting på buffeten. Selv om der er mange spisesteder på Dyrehavsbakken, er Bakkens Grill & Bøfhus unik, og tilbyder en oplevelse af at spise i det smukkeste naturområde i København.

Restauranten er det perfekte sted at tage hen for at nyde en dejlig spiseoplevelse i sammen med at se et show i Cirkusrevyen eller Bakkens Hvile på Dyrehavsbakken. Her er der masser af muligheder for underholdning og forestillinger.

Bakkens Grill & Bøfhus er også et godt udgangspunkt for en skovtur. Man kan tage en picnic-kurv fra restauranten og nyde naturen rundt om Dyrehavsbakken. Her er masser af muligheder for friluftsliv, ligesom man også kan opleve dyrelivet i Dyrehaven.

Madoplevelser er der masser af på Dyrehavsbakken, lige fra restauranterne Røde Port, Bondestuen, Bakkens Perle, Laura, Skovly, Korsbæk, Hvide Hest og mange flere, men man må ikke gå glip af en forrygende og meget prisvenlig mad oplevelse på Bakkens Grill & Bøfhus. Husk en middag kan ikke laves om. Kombiner turen til Bakken med en vandretur i Dyrehaven som også kan være en sjov aktivitet under besøget på Bakken.

Bakken er ikke kun en forlystelsespark, men også et sted med smukke omgivelser og en autentisk dansk atmosfære. Der er masser af aktiviteter på Dyrehavsbakken, og man kan også tage turen på rutschebaner og karruseller i forlystelsesparken.

Mens Tivoli er en dyr fornøjelse, og der også er entre for at komme ind, så er Bakken en mere overkommelig og autentisk oplevelse. Besøget på Bakken lover en nostalgisk rejse tilbage i tiden.

Bakkens Grill & Bøfhus er også et godt valg til at fejre konfirmation, fødselsdag eller selskaber da vi råder over flere gode selskabslokaler både her og andre steder på Dyrehavsbakken.

Uanset om man er på udkig efter budgetvenlige restauranter eller autentiske madoplevelser på Dyrehavsbakken, er Bakkens Grill & Bøfhus det perfekte sted at spise. Der er noget for enhver smag, og du kan nyde maden med god kvalitet til billige priser på Dyrehavsbakken.

Restauranten har også Danmarks største Flamme Grill, og der er masser af retter at vælge imellem på buffeten. Det er den perfekte måde at nyde en autentisk Saloon-stemning på Dyrehavsbakken.

At besøge Bakkens Grill & Bøfhus på Bakken er en familieoplevelse, og man skal ikke glemme at tage på en vandretur i Dyrehaven, opleve natur og dyrevildt lige udenfor Dyrehavsbakken. På Bakken kan man derimod nyde alle aktiviteterne og alle attraktioner

Bakkens Grill & Bøfhus er en smuk restaurant med en fantastisk udsigt over Bakken og omegn. Det var det perfekte sted for en romantisk middag på Bakken. Restauranten havde også ry for at være den bedste buffet restaurant på Dyrehavsbakken. Der var så mange gode retter at vælge imellem, og priserne var rimelige.

På Dyrehavsbakken er der meget mere end bare spisesteder, og der er masser af underholdning og aktiviteter for både børn og voksne. Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken er en af ​​de mest populære forestillinger, og billetterne til showet bliver revet væk hver sæson. Der er også andre forestillinger og shows på Dyrehavsbakken, såsom Bakkens Hvile, Pjerrot, Friluftsscenen, sommer eventyr og revyer.

En skovtur eller en picnic på Dyrehavsbakken var også en måde at nyde naturen på, og Bakkens Grill & Bøfhus kunne tilbyde en lækker madkurv til at tage med på tur. Der var masser af aktiviteter på Dyrehavsbakken, såsom friluftsliv og afslapning, og det var et fantastisk sted til en familieudflugt.

Dyrehavsbakken var kendt for sine smukke omgivelser, og der var masser af steder at udforske. Med så mange aktiviteter og spændende steder at besøge, var det vigtigt at have et sted at spise og drikke. Bakkens Grill & Bøfhus er det perfekte sted til at få en autentisk dansk madoplevelse og til at spise godt på Dyrehavsbakken.

Det var en smuk sommerdag, da familien Jensen besluttede sig for at tage på en udflugt til Dyrehavsbakken. De havde hørt, at Bakken var en sjov og hyggelig forlystelsespark, og de glædede sig til at opleve alle de forskellige attraktioner sammen.

Da de ankom til Bakken, passerede de den store Røde Port, der markerede indgangen til parken. Der var allerede masser af mennesker, der var på vej til de forskellige forlystelser, men familien ville først finde et godt sted at spise. Der var mange forskellige restauranter på Dyrehavsbakken, men de havde hørt, at Restaurant Bakkens Grill & Bøfhus var den bedste på Bakken, med autentisk dansk madoplevelse og en fantastisk udsigt til den gamle Rutschebane og til skoven.

De besluttede sig derfor for at gå forbi restaurant Bakkens Perle og Bondestuen, som de havde hørt var gode spisesteder, for at finde Bakkens Grill & Bøfhus. Det var ikke svært at finde, da restauranten lå på Bakkens hovedstrøg.

Da de trådte ind på restauranten, blev de mødt af en hyggelig og autentisk Saloon stemning. Der var træpaneler på væggene og store lysekroner i loftet, der gav et dejligt varmt lys. Bordene var dækket med rød/hvid duge og tallerkener, og på den ene side af restauranten var der en stor buffet, hvor gæsterne kunne vælge mellem over 50 forskellige lækkerier.

Familien blev vist til deres bord af en venlig tjener, der straks spurgte, hvad de ønskede at bestille. De kiggede på buffeterne og blev hurtigt enige om, at der var mange gode valgmuligheder.

“Jeg tror, jeg vil prøve deres Stegte flæsk,” sagde far, der havde hørt, at det var en af specialiteterne på Bakkens Grill & Bøfhus.

“Jeg tror, jeg vil have en god bøf,” sagde sønnen, der altid elskede en god steak.

“Jeg vil gerne have noget fisk,” sagde datteren, der elskede en god laks”

Jeg tror, jeg vil have noget fra buffeten,” sagde mor, der elskede at prøve lidt af hvert.

Tjeneren tog imod deres bestilling og sagde, at de ville blive glade for deres valg.

Da de indtog maden, så var det endnu bedre end de havde håbet på. Flæsket var sprødt og lækkert, bøffen var saftig og mør, fisken var frisk og velsmagende, og buffeten havde alt, hvad man kunne ønske sig. De spiste og snakkede og nød hinandens selskab, mens de så på de mange mennesker, der gik forbi udenfor.

Efter måltidet besluttede de sig for at udforske resten af Dyrehavsbakken. De var ikke skuffede, da de så alle de forskellige attraktioner, der var til rådighed. Der var rutschebaner, karruseller, og masser af andre sjove forlystelser for både børn og voksne. De så også Cirkusrevyen, der var en af de store forestillinger på Bakken om sommeren, og de nød den fantastiske underholdning.

Men selv om der var mange ting at se og opleve på Bakken, var restaurant Bakkens Grill & Bøfhus en af deres absolutte favoritter. De besøgte den flere gange i løbet af deres dag på Dyrehavsbakken, og hver gang var maden og servicen fantast

Fornøjelserne på Dyrehavsbakken er mange. Rutschebaner, karruseller og shows, men Bakken har også en masse naturskønne steder, som man kan opleve til fods eller på cykel. I Dyrehaven ved Bakken venter der dig samtidig, et rigt og varieret dyreliv. Og hvis du er på udkig efter selskabslokaler til en konfirmation eller en fødselsdag, så er der også plads til det i den smukke og stemningsfulde skov.

Det er ikke uden grund, at Bakken er en af de mest populære forlystelsesparker i landet. Det er en familieoplevelse og en af de bedste aktiviteter i København om sommeren. Der er fri entre til Bakken, og den tilbyder forlystelser, picnic på de smukke grønne plæner, underholdning og en tur tilbage i tiden til de gode gamle dage.

Og når sulten melder sig, så vil det altid være et godt valg, at vælge Bakkens Grill & Bøfhus, hvor maden er velsmagende, samtidig med at den er meget billig og man samtidig får masser for pengene. Man skal vælge sit spisested med omhu på Dyrehavsbakken.

Den naturskønne Dyrehaven er et populært udflugtsmål for både københavnere og turister, og når man tager turen til Bakken, er der ingen tvivl om, at man også skal nyde en autentisk dansk madoplevelse på den bedste restaurant på Dyrehavsbakken; Bakkens Grill & Bøfhus.

På vejen op til Bakkens Grill & Bøfhus passere man startende forbi Røde Port, der markerer indgangen til Dyrehaven. Herefter går turen forbi de klassiske forlystelser, man oplever sang og underholdning på vejen hen over Dyrehavsbakken til Bakkens Grill & Bøfhus der er et mekka for madentusiasterne.

Bakkens Grill & Bøfhus tårner flot frem ved indgangen til den gamle forlystelsespark og byder på en af de smukkeste udsigter over Bakken. Der er ingen tvivl om, at det er det perfekte sted til en romantisk middag, mens solen går ned.

Den pirrende forestilling på Dyrehavsbakken skaber den bedste stemning til en middag på Bakkens Grill & Bøfhus. Og når Cirkusrevyen slutter, så kan man trække sig tilbage på den smukkeste restaurant i Dyrehaven og nyde en god middag med udsigt over skoven. Men Bakkens Grill &

På restaurant Bakkens Grill & Bøfhus kan du nyde en lækker BBQ i den stemningsfulde Saloon, og på Hvide Hest kan du vælge den stegt flæsk eller andre gode retter fra menuen. Men det er på Bakkens Grill & Bøfhus, hvor du finder Danmarks største Flamme Grill og Bakken absolut største buffet med de mange fristende retter.

Bakkens Grill & Bøfhus er også familievenligt. Der tilbydes børnevenlige menuer, og det er til meget reducerede priser som børnene får mad for på Bakkens Grill & Bøfhus. Derfor oplever man at man kan spise til helt igennem rimelige priser og samtidig få en god madoplevelse, uden at det sprænger budgettet. Og hvorfor ikke tage en madkurv med og spise på Dyrehavsbakken? Der er masser af attraktioner og aktiviteter, og flere steder kan man nyde naturen og et godt måltid ved skovbordet.

 

 

 

 

Vind en middag hvis du laver en god Bakke historie baseret på nedenstående stikord:

Restaurant Bakkens Grill & Bøfhus på Bakken indeholdende følgende søgeord. Bedste restaurant på Dyrehavsbakken, Autentisk dansk madoplevelse, passere forbi Røde Port ved indgangen til Bakken, Restaurant med udsigt over Bakken, Romantisk middag på Bakken, Bedste fiske- og skalddyr restaurant på Dyrehavsbakken, Dyrehavsbakken spisested, Mad og drikke på Dyrehavsbakken, Spis godt på Dyrehavsbakken, De bedste retter på Dyrehavsbakken, Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken, Underholdning på Dyrehavsbakken, Forestillinger på Dyrehavsbakken, Sjov på Dyrehavsbakken, Revy på Dyrehavsbakken, Sommereventyr på Dyrehavsbakken, Shows på Dyrehavsbakken, Billetter til Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken, Skovtur på Dyrehavsbakken, Picnic på Dyrehavsbakken, Nyd naturen på Dyrehavsbakken, Friluftsliv på Dyrehavsbakken, Afslapning på Dyrehavsbakken, Familieudflugt på Dyrehavsbakken, Smukke omgivelser på Dyrehavsbakken, Spis, drik og nyd på Dyrehavsbakken, Aktiviteter på Dyrehavsbakken, Madkurv på Dyrehavsbakken, Dyrehaven ved Bakken, Natur og vildt på Dyrehavsbakken, Oplev Dyrehaven på Bakken, Dyreliv på Dyrehavsbakken, Vandre i Dyrehaven ved Bakken, Cykelruter på Dyrehavsbakken, Attraktioner i Dyrehaven, Skovoplevelser ved Bakken, Restaurant Bondestuen på Bakken, Madoplevelser på Bondestuen, Hyggelig stemning, Frokost og middag på Bondestuen, Mad til rimelige priser, Børnevenlige menuer, Billig mad på Dyrehavsbakken, Spis til rimelige priser på Bakken, Budgetvenlige restaurants på Dyrehavsbakken, Spar penge på maden på Dyrehavsbakken, Familierestauranter med fordelagtige priser på Dyrehavsbakken, Mad med god kvalitet til billige priser på Dyrehavsbakken, Billige steder at spise på Dyrehavsbakken, Forlystelsespark, Dyrehavsbakken har gode priser og fri entre, Tivoli er meget dyr og der er en dyr entre for at komme ind, Sommeroplevelser, Attraktioner, Spisesteder, Rutschebaner, Underholdning, Koncerter, Kulturhistorie, En tur på Bakken er sjovere end en Tivolitur, Rutsjebane, Karruseller, Forlystelsespark, Nostalgi, Bakken ligger kun 20 minutter fra København, Familieoplevelse, Bakken er en Forlystelsespark og ikke et Sommerland, Fornøjelsespark, Rutschebaner, Konfirmation, Naturskøn skov, Selskabslokaler, Fødselsdag, BBQ, Børnevenligt, Passere forbi restaurant Bakkens Perle for at komme til Bakkens Grill & Bøfhus, Passere forbi restaurant Bondestuen for at komme til Bakkens Grill & Bøfhus, Passere forbi restaurant Staldknægten for at komme til Bakkens Grill & Bøfhus Forlystelsespark, Passere forbi restaurant Hvide Hest for at komme til Bakkens Grill & Bøfhus, Besøg på Bakken, Fornøjelser, Attraktioner for børn og voksne, Bedste restaurant på Dyrehavsbakken, Autentisk dansk madoplevelse, Restaurant med udsigt over skoven, Bakkens Grill & Bøfhus har Stegt flæsk på menuen ligesom Hvide Hest men dertil 50 andre tilbud på buffeten, Romantisk middag på Dyrehavsbakken, Bedste steakhouse på Dyrehavsbakken, Bedste restaurant i Dyrehaven, God autentisk dansk madoplevelse, Bedste restaurant på Dyrehavsbakken, Bakkens største buffet, Københavns største buffet, Danmarks største Flamme Grill, Autentisk Saloon stemning